Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам сайт?
Total 24 common:people_all_forms

Звіт директора школи

Date: 15 червня 2018 о 19:14, Refreshed 3 липня 2018 о 12:17
190 views

15 червня 2018 року відбувся звіт директора школи Михайлова М.В. перед громадськістю

Звіт директора школи Михайлова М.В. перед громадськістю

( Дата проведення: 15 червня 2018 р.)

Буртівська загальноосвітня  школа  І-ІІІ ступенів  здійснює свою діяльність на підставі Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», з урахуванням вимог Концепції профільного навчання у старшій школі, Положення про загальноосвітній навчальний заклад, власного Статуту, забезпечує одержання учнями загальної середньої освіти на рівні Державних стандартів. Профіль навчання – українська філологія. Кількість класів – 10, учнів – 87.

Керівництво навчальним закладом здійснюють:

директор – Михайлов Михайло Васильович,

заступник директора з НВР – Побочій Наталія Анатоліївна.

У школі працює 23 вчителі, в тому числі 22  з вищою освітою, 9 вчителів мають вищу кваліфікаційну категорію, 7 – першу категорію, 2 – другу категорію, 5 – категорію «Спеціаліст», п’ять вчителів мають звання «Вчитель – методист», один  - «Старший учитель».

Для повноцінного навчання і виховання учнів в школі створено відповідні умови. Навчальний заклад має  добру матеріальну базу і естетично оформлені кабінети: історії, географії, української мови та літератури, фізики, математики, біології, образотворчого мистецтва, є шкільна майстерня, спортивний зал. На території знаходиться сільський  краєзнавчий музей, де часто уроки, виховні заходи, екскурсії проводять учителі школи. Учні школи беруть участь у поновленні стендів музею та зборі експонатів.

Основною науково – методичною проблемою школи є «Формування ключових предметних та життєвих компетентностей учнів в умовах освітнього процесу». У рамках вивчення і реалізації І етапу науково-методичної проблеми були проведені педагогічні ради, навчальні семінари та тренінги. Оскільки перехід на нову якість освіти сьогодні тісно пов’язаний з новими способами зберігання, у школі використовується  комп’ютерна техніка, “Інтернет” під час проведення уроків з різних предметів. У школі ведеться цілеспрямована робота щодо створення умов для інтелектуального та духовного розвитку обдарованих дітей. Задоволення їх потреб здійснюється шляхом залучення до різних видів творчості. Робота гуртків, факультативів впливає на інтереси і здібності дитини, а також на формування творчої особистості.

Головна увага у вихованні підростаючого покоління приділяється формуванню громадянина – патріота України, створюються умови для самореалізації особистості відповідно до її здібностей, суспільних та власних інтересів. Школа має свою символіку: прапор, герб і гімн; слова і музику до гімну написали вчителі школи Петрусенко Л.Ш. та Юревич Т.А.; ескіз герба створила вчитель образотворчого мистецтва Іванченко А.О. Вся інформація про роботу педагогічного та учнівського колективів висвітлена на інформаційних стендах та шкільному сайті.

Велика увага приділяється роботі з обдарованими дітьми. Розвиток дитячої обдарованості в школі розпочинається з вивчення рівня сформованості творчих здібностей через анкетування, тестування, психолого – педагогічне обстеження особливостей пам’яті, мислення, мовлення, що дає можливість визначити нахили учнів, їхні бажання і готовність до творчої роботи.

 З цією метою були створені і впроваджуються дві підпрограми:

  • система пошуку обдарованих і талановитих дітей;
  • навчання і виховання обдарованих дітей.

На основі анкетування створено банк даних «Обдарована дитина». У школі працює учнівське наукове товариство «Ерудит». Щороку учні  стають  переможцями та призерами І (районного) етапу конкурсу-захисту науково  дослідницьких робіт.

У школі працюють гуртки:

 «Література рідного краю» (кер. Савченко Н.А.), «Квілінг» (кер. Власова В.М.), «Основи петриківського розпису» (кер. Іванченко А.О.), «Юний журналіст» (кер. Петрусенко Л.Ш.), «Вокальний» (кер. Нестерук Л.О.), «Патріот» (кер. Рибник Р.А.), «Джура» (кер. Савченко Н.А.);

 спортивні секції: «Волейбол», «Футбол», «Баскетбол», «Теніс» (кер. Дудар В.Ю.)( 83% учнів задіяні в гуртковій роботі та роботі спортивних секцій);

 факультативи та індивідуальні заняття: основи журналістики, географія, креслення, математика, українська мова, етика, біологія, історія України, київщинознавство, профілактика ВІЛ,  які були спрямовані на розвиток творчої активності, формування культури особистості,  загальнолюдських, національно - патріотичних цінностей.

Завданням цих спецкурсів було формування комунікативних здібностей учнів, розвиток їхньої самостійності. Визначені ціннісні пріоритети системи додаткової освіти дітей розглядаються педагогічним колективом школи як найважливіша складова єдиного освітнього простору. Вона допомогла дітям нагромадити досвід громадянської поведінки, сприяла їх духовному і творчому розвитку, соціалізації, створила необхідні умови для засвоєння духовних і культурних цінностей, сприяла вихованню поваги до культури свого народу, допомогла зробити усвідомлений вибір майбутньої професії.

 Методична робота школи – це система взаємопов’язаних заходів, дій, заснована на досягненнях науки і ППД, спрямована на створення оптимальних умов для розвитку та підвищення творчого потенціалу кожного педагога, на удосконалення навчально-виховного процесу, досягнення оптимального рівня освіти, виховання і розвитку школярів.

Як відомо, сьогодення вимагає підвищення ефективності рівня науково-методичної роботи, її модернізацію. Першим кроком на цьому шляху є планування роботи, яке необхідно здійснювати на діагностико-прогностичній основі, враховуючи запити та потреби навчального закладу та педагогічних працівників. Будь-яке планування починається з визначення мети, тобто результату, який необхідно отримати. У навчальному закладі наявні такі види планів: перспективний, річний, місячний, тижневий. У шкільному методичному кабінеті є план роботи методичного кабінету, плани роботи методичних об’єднань, творчих груп, школи молодого вчителя, курсової перепідготовки, атестації педагогічних працівників, план стану викладання предметів, видавничої діяльності, вивчення ППД, плани проведення моніторингових досліджень. Кожне з вищеназваних планувань обов’язково починається з глибокого аналізу роботи методичної структури за минулий навчальний рік. Усе планування методичної роботи підпорядковане єдиній науково-методичній проблемі школи.

Так, МО вчителів початкових класів (голова Хоменко Н.В.), працює над проблемою «Формування ключових предметних і життєвих компетентностей учнів початкових класів в  освітньому процесі»; МО вчителів суспільно – гуманітарного циклу (голова Лощиць Ю.В.) -  «Формування інформаційної компетентності учнів в процесі вивчення предметів суспільно-гуманітарного циклу»; МО вчителів природничо-математичного циклу (голова Шамрай Л.О.) - «Формування основних ключових предметних та життєвих компетентностей особистості учня в умовах освітнього процесу»; МО класних керівників (голова Власова В.М.) - «Виховання духовної культури особистості, створення умов для вільного вибору життєвої позиції».

Проводяться методичні оперативки, відкриті уроки та позакласні заходи, що проводяться в рамках шкільних предметних тижнів, участь учнів школи в конкурсах, учнівських олімпіадах.

Одним із напрямків методичної роботи школи була організація роботи з молодими спеціалістами, завдання якої – надання необхідної допомоги молодим вчителям в оволодінні методикою викладання свого предмета, розвиток умінь використовувати у своїй роботі досягнення сучасної психолого-педагогічної науки, творчої активності молодих спеціалістів.

Згідно з річним планом роботи школи на 2017-2018 н.р., з метою чіткої організації на сучасному рівні роботи з молодими вчителями, спрямованої на підвищення рівня їхньої психолого-педагогічної, загальнокультурної, фахової і методичної підготовки,  у  школі була  організована  «Школа  молодого вчителя». Адміністрацією школи був розроблений навчально-тематичний план, який складався з лекційних, семінарських та практичних занять. Протягом навчального року було заплановано та проведено 5 засідань  «Школи молодого вчителя». Молоді педагоги, вчитель історії Палажченко М.С. та вчитель початкового навчання Босенко О.В., провели відкриті уроки, позакласні заходи, години інформації. Також протягом року вони відвідували уроки у своїх наставників Побочій Н.А. та Максименко Т.М., інших колег.

Ось уже другий рік педколектив працює над упровадженням проекту «Національно-патріотичне виховання учнівської молоді засобами декоративно-прикладного мистецтва».

Реалізація основних напрямів методичної роботи (забезпечення професійною інформацією; підтримка в підготовці до атестації; організація підвищення кваліфікації вчителів) значно підвищила якість освіти.

У процесі вивчення стану мотивації роботи вчителів у школі встанов¬лено, що посадові обов’язки вчителів відповідають рівню їхніх знань і вмінь; у педагогів сформова¬но почуття відповідальності за результати власної праці; вони ініціативні й самостійні.

Основний критерій визначення ефективності методичної роботи –  результативність навчально-виховного процесу.

Результативною є методична робота в галузі роботи з обдарованими школярами й підготовка їх до районних турів, конкурсів, олімпіад.

У школі практикується діяльність тимчасових творчих груп,  поєднується індивідуальна самоосвітня діяльність із колективними, груповими формами роботи. Педагогічні працівники школи задіяні в роботі районних методичних об’єднань, три педагоги – керівники районних МО (Побочій Н.А., Іванченко А.О., Шамрай Л.О.), вчителі Чернявська К.О. та Побочій Н.А. є членами районної науково-методичної ради, вчитель Побочій Н.А. – член районної атестаційної комісії. Також вчителі школи щороку задіяні до перевірки олімпіадних робіт (Власова В.М., Тимченко Ю.М. Шамрай Л.О., Михайлов М.В., Чернявська К.О. –  районного етапу, а вчителі Побочій Н.А. та Іванченко А.О. – районного і обласного.)

Запорукою ефективності навчально-виховного процесу було і залишається підвищення професійного рівня педагогів. Протягом року вчителі школи підвищували свій кваліфікаційний рівень шляхом самоосвіти, участі у роботі шкільних, районних семінарів, навчання на курсах післядипломної освіти, а також в рамках атестації. Повністю реалізований план курсової перепідготовки. Протягом навчального року підвищили кваліфікацію 5 педагогічних працівників школи: Ільєнко Л.В., Тимченко Н.М., Тимченко Ю.М., Хоменко Н.В., Чорномаз А.В. Адміністрацією школи та атестаційною комісією своєчасно було виконано такі заходи: у вересні проведено корегування плану атестації на наступний навчальний рік, створено атестаційну комісію, узгоджено її склад з профспілковим комітетом, видано відповідні накази. Педагогічний колектив був ознайомлений із списком педагогічних працівників, що атестуються. Методичні матеріали вчителів, що атестуються, узагальнено у папках  та на електронних носіях.

Адміністрація закладу детально вивчила систему роботи вчителів, які атестувалися в поточному навчальному році. Звіти вчителів про роботу над дидактичною проблемою заслуховувались на засіданнях педагогічних рад. Відповідно до річного плану роботи школи видано накази по школі про стан викладання та рівень знань учнів з предметів, які викладають дані вчителі.

Протягом 2017/2018 навчального року на базі школи було проведено районні семінари:

• вчителів фізики, математики та інформатики;

• заступників директора з НВР. 

З метою вдосконалення навчально - виховного процесу методичною радою школи розроблено основні напрямки модернізації внутрішкільної  методичної роботи: залучення вчителів до творчої діяльності і дослідно-експериментальної роботи; формування нових підходів до організації науково-методичної роботи; удосконалення основних форм методичної роботи (індивідуальних, групових, масових); цілеспрямована робота над науково – методичною темою; дослідження проблем навчально-методичного забезпечення нового змісту середньої освіти; зміна функцій навчально – методичних об’єднань від директивних до орієнтуючих; залучення учнів до науково-методичної роботи разом з учителями; оцінка ефективності методичної роботи за відповідними критеріями; співпраця з районним методичним кабінетом.

Методична рада школи розглядала найважливіші питання науково-методичної роботи, координувала всі форми організації методичної роботи. Введено рейтингову оцінку участі вчителів у методичній роботі, що спонукало їх до більшої активності. Проведено діагностування та анкетування вчителів.

Система шкільної освіти змінюється: пропонується інший зміст, інші підходи – інноваційні й технологічні, нові варіанти програм. Тому робота шкільних методичних об’єднань вчителів допоможе вчителям організувати навчальний і виховний процес на високому рівні. Знайомство з новими освітніми технологіями, прийомами і методами роботи, їх впровадження активізують педагогічну діяльність вчителів та навчальну діяльність учнів.

Педколектив сповнений творчим потенціалом, бачить недоліки і напрямки роботи в покращенні результатів.

Результативність роботи з обдарованою учнівською молоддю

За високі навчальні досягнення у навчанні нагороджено Похвальними листами учнів – відмінників:

Нестерука Андрія Андрійовича, учня 3 класу

Коробенко В’ячеславу Олександрівну, ученицю 4 класу

Мамиша Ростислава Вікторовича, учня 4 класу

Павлик Олександру Ігорівну, ученицю 4 класу

Босенка Олександра Віталійовича, учня 5 класу

Творчий підхід у навчанні – це важлива умова навчання і виховання підростаючого покоління, що спроможне жити й працювати на благо Вітчизни. Такою є мета кожного педагога нашої школи, вона спонукає працювати творчо, віддаючи цій роботі все життя. І віддача, звичайно, є – високі досягнення вихованців на всіх етапах шкільних, районних, обласних навчальних перегонів.

Про результативність участі учнів школи у І (шкільному) та ІІ (районному) етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін свідчать нижченаведені дані.

У І (шкільному) етапі брали участь 136 учнів. З них переможцями стали 47 .

У ІІ (районному) етапі брали участь 47 учнів. Призерами стали – 4.

ПРЕДМЕТ

ПЕРЕМОЖЦІ

КЛАС

РАЙОННИЙ ЕТАП

Вчитель

Українська мова та література

Кухаренко Яна

9

ІІІ

Побочій Н.А.

Технології

Плантус Лідія

11

ІІІ

Іванченко А.О.

Образотворче мистецтво

Шпак Світлана

11

ІІІ

Іванченко А.О.

МАН

Савченко Артур

9

І

Побочій Н.А.

Поетичний конкурс «Зерна доброти»

Кириченко Дарина

6

ІІІ

Петрусенко Л.О.

Арт-фест «Майстерність рук, майстерність серця»

Ансамбль «Калинонька»

І (номінація «Естрадна пісня. Дуети»)

Нестерук Л.О.

Кириченко Дарина

5

І (номінація «Власні твори»)

Петрусенко Л.Ш.

Театр мод «Ексклюзив»

Лауреати (номінація «Театр мод»)

Побочій Н.А., Нестерук Л.О., Іванченко А.О.

Голуб Анна

9

І (номінація «Образотворче мистецтво». «Вітражі»)

Іванченко А.О.

Гольонко Устина

5

І (номінація «Аплікація з тканини»)

Іванченко А.О.

Савченко Богдан

8

ІІ (номінація «Робота з природнім матеріалом»)

Савченко Н.А.

Колективна робота гуртка «Квілінг»

ІІ (номінація «Квілінг»)

Власова В.М.

Літературно-мистецькі свята, присвячених Шевченківським дням

Шпак Світлана

11

І  (номінація «Петриківка»)

Іванченко А.О.

Голуб Анна

9

«За артистизм» (номінація «Декламування»

Побочій Н.А.

Колективна робота членів гуртка «Квілінг»

І (номінація «Квілінг»)

Власова В.М.

Всеукраїнська дитячо – юнацька військово – патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

Рій «Хортиця»

І (стрільба з пневматичної зброї)

Нестерук Л.О., Рибник Р.А.

Рій «Хортиця»

ІІІ (топографія)

Нестерук Л.О., Рибник Р.А.

Рій «Хортиця»

ІІІ (інтелектуальна гра - вікторина «Відун»)

Нестерук Л.О., Рибник Р.А.

Також учні школи брали участь у різних конкурсах та змаганнях.

Так, у міжнародній природознавчій грі «Геліантус» переможцями стали: Мамиш Ростислав, Коробенко В’ячеслава (4 кл.), Нестерук Андрій, Бондаренко Христина (3 кл.),  Босенко Олександр, Гольонко Устина, Коробенко Аліна, Побочій Євгеній, Гольонко Дар’я (5 кл.), Ковпак Руслана (7 кл.), Савченко Богдан (8 кл.), Савченко Артур, Кухаренко Яна, Копилець Мирослава (9 кл.). Також учні школи є активними учасниками Всеукраїнської математичної гри "Кенгуру" та мовознавчого конкурсу "Соняшник".

Неодноразово наші вихованці захищали честь школи  на районних спортивних змаганнях з легкої атлетики,  футболу, волейболу, хорошу підготовку показують два роки поспіль під час проведення військово-патріотичної гри «Джура», зайняши загальнокомандне 5-е місце, а в окремих видах і призові місця (вч. Дудар В.Ю., Рибник Р.А., Нестерук Л.О., Савченко Н.А.).

Майже 25 років у школі діє наукове товариство «Ерудит».  У цьому навчальному році двоє учнів Савченко  Артур (уч.9 кл., кер. Побочій Н.А.) та Кухаренко Яна (уч. 9 кл., кер. Власова В.М.) брали участь у районному етапі конкурсу-захисту.  Учень Савченко Артур став переможцем районного етапу конкурсу-захисту науково – дослідницьких робіт МАН – відділення  «Фольклористика».

Учителі школи постійно шукають нові форми і методи роботи з дітьми, щороку проявляють свої таланти у конкурсах педагогічної майстерності. Так, у 2017-2018 н.р. у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року - 2018» брали участь Тимченко Н.М. (номінація «Фізика»), Рибник Р.А. (номінація «Фізична культура»), Побочій Н.А. (номінація «Українська мова та література»).

У  закладі  створені:  рада  школи,  піклувальна рада, батьківський  комітет,  профспілковий  комітет,  які  функціонують  у  тісній  співпраці  з  адміністрацією  та  педагогічним  колективом  школи. 

Проводиться  систематична  робота  з  органами  охорони  здоров’я  щодо  виявлення  дітей  з  особливими  потребами  (щорічні  медичні  огляди),  створюються  умови  для  індивідуальних  занять.

Педагогічний  колектив  співпрацює  в  тісному  зв’язку  з  батьками.   Два рази  на  семестр проводяться  класні  батьківські  збори  з  питань  навчання,  поведінки  учнів,  планування  класних  виховних  заходів,  господарських  питань,  пов’язаних  з  ремонтом  та  обладнанням  класних  приміщень,  матеріального   та морального стану родин, які опинилися в СЖО. Двічі на рік – загальношкільні батьківські збори. Інформація про їх проведення висвітлюється на сайті школи.

Засідання  батьківського  комітету  школи  проводяться  щомісяця.  Розглядаються  питання  навчання  та  поведінки  учнів,  схильних  до  правопорушень,  з  родин, які потрапили в складні життєві ситуації,  господарські  питання  школи.

У  колективі  діє  система  матеріального  та  морального  заохочення  обдарованих  дітей  та  педагогічних  працівників,  які  з  ними  працюють  (у  формі  грошових  премій  та  цінних  подарунків),  популяризується  досягнення  учнів  та  досвід  вчителів-новаторів.

Слід зазначити, що в цьому навчальному році робота  батьківського комітету  була на належному рівні,  значна частина батьків не стоїть осторонь проблем школи, намагається допомогти і матеріально, і фізично. За рахунок батьківських коштів придбано господарчі та канцтовари товари. Зусиллями батьків було здійснено ремонтні роботи класних кімнат. А це – кожен кабінет в межах від 300 до 800 грн, що в цілому складає близько 4 800 грн.

Яка ж взаємодія з громадськими організаціями, підприємцями?

Спонсорська допомога,  яка була надана в 2017 – 2018 навчальному році

Хто надав спонсорську допомогу

Яка була надана допомога

Грошовий еквівалент

(грн.)

1.

Підприємці:

- сім’я Ткаченка С.Г.,

- сім’я Ткача Р.П.

Подарунки учням до Новорічних свят.

1 000

2.

Працівники с/г:

-Бездітний П.В., Коробенко П.В.

Вогнегасник.

Виконані зварювальні роботи в котельні та замінено водяний насос.

300

500

3.

Випускниця школи – Мамоян Л.П.

Роутери для роботи в мережі Internet.

1 000

4.

А/Ф “Перемога”.

Голова правління Павлюк Г.М.

Оплата роботи поварів у шкільній їдальні (8 місяців).

8000

5.

ТОВ “Вікторія - Агро”.

Директор Сінченко В. В.

1. Заміна дерев’яних вікон на євровікна у фізичному кабінеті .

2. Оплата роботи поварів

 (8 місяців).

3. Оплата за ремонт бензокоси та електрокосилки.

4. Канцтовари.

5. Грошові нагороди учнів-переможців предметних олімпіад та конкурсів.

6. ПК для учнів 1-го класу.

14 000

9 600

1 000

500

2 500

10 000

6.

С/Рада. Голова Драган О.В.

  1. Харчування учнів школи.
  2. Заміна вхідних дверей (3 шт.)
  3. Будівельні матеріали для поточного ремонту школи

50 000

48 000

12 000

7.

Батьківські кошти

Поточний ремонт класних кімнат, господарчі та канцтовари

4 800

Витяг з протоколу.    За підрахунками таємного голосування щодо оцінки роботи директора школи за 2017-2018 н.р.:   «ЗАДОВІЛЬНО» - 49 осіб, «НЕЗАДОВІЛЬНО» - 0 осіб.

Comments:
Only authorized users can leave comments.